"Nu am nicio indoiala ca Grecia va reusi sa se refinanteze deficitul"

Duminica, 28 Februarie 2010, ora 23:59
1538 citiri
"Nu am nicio indoiala ca Grecia va reusi sa se refinanteze deficitul"

Majoritatea grecilor sustin planul de austeritate adoptat de guvernul socialist, destinat sa reduca datoria uriasa a tarii si sa calmeze pietele internationale, arata un sondaj citat de AFP.

Chiar daca masurile de economii bugetare decise de guvern au declansat manifestatii si greve, circa 52% dintre persoanele chestionate considera ca politica economica actuala este eficienta, arata sondajul publicat sambata de publicatia elena Ta Nea.

In schimb, 42,3% dintre cetatenii Greciei se opun masurilor de austeritate decise de guvern, potrivit sondajului, realizat pe un esantion de 1.600 de persoane de catre institutul Tothepoint.

Vineri, premierul George Papandreou a cerut grecilor sa isi asume responsabilitatea pentru iesirea din criza economica, subliniind ca "nicio alta tara" nu va plati pentru ei.

Peste 30.000 de greci au manifestat miercuri pe strazile marilor orase ale tarii impotriva masurilor de austeritate, iar o greva generala a paralizat Grecia timp de o zi. Grecia se confrunta cu cea mai grava criza bugetara din ultimele decenii, dupa ce deficitul bugetar a ajuns anul trecut la 12,7% din produsul intern brut (PIB).

Problemele Greciei, tara membra a zonei euro, afecteaza insa si moneda unica, care s-a depreciat pana la cotatii minime ale ultimelor noua luni in fata dolarului.

Deficit bugetar imens în primele luni ale anului. Cum a epuizat Guvernul o treime din marja asumată pentru 2024
Deficit bugetar imens în primele luni ale anului. Cum a epuizat Guvernul o treime din marja asumată pentru 2024
Deficitul bugetar a urcat la 28,99 miliarde de lei după doar două luni din 2024, arată situația Bugetului General Consolidat publicată de Banca Națională a României (BNR). Execuția...
#grecia, #criza, #deficit bugetar, #datorie , #Grecia