Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noul director Romtelecom propune servicii integrate fix - mobil

Noul director Romtelecom propune servicii integrate fix - mobil

Prioritatea Romtelecom pe termen scurt va fi lansarea pe piata a serviciilor integrate fix-mobil in colaborare cu firma - sora Cosmote, a declarat, miercuri, noul director al operatorului fix, Yorgos Ioannidis.

Noul director general vrea sa reduca pierderile de abonati ale Romtelecom, sa introduca noi tehnologii pentru transferul de date si sa se orienteze catre sectorul de business. Ioannidis, ca si presedintele grupului grec OTE, Panagis Vourloumis, considera ca planurile Romtelecom trebuie sustinute de stabilitatea cadrului de reglementare care trebuie sa devina predictibil si transparent.

Romtelecom este "responsabil" pentru 15% din veniturile OTE si constituie "una dintre cele mai importante operatiuni ale grupului", a declarat Vourloumis.

Ioannidis a preluat functia de director general al Romtelecom la 1 februarie, inlocuindu-l pe James Hubley. In opinia lui Vourloumis, Hubley a reusit sa transforme Romtelecom "dintr-o societate cu datorii, fost monopol, intr-o companie care anul trecut a acordat dividende de 100 milioane de euro si ale carei datorii s-au redus de la 750 milioane de euro la 150 milioane"

Georgios Ioannidis, a detinut pana in prezent functiile de director general al OTENET (din iunie 2000) si de director executiv tehnic al OTE (din septembrie 2004). In plus, Ioannidis este membru in consiliile de administratie ale mai multor companii din Grupul OTE , inclusiv la Romtelecom, din iulie 2006.

Ioannidis si-a inceput cariera in 1975, in cadrul OTE, unde a activat ca inginer de telecomunicatii. A detinut diferite pozitii in departamentele de intretinere, planificare si telematica. In 1993, a plecat de la OTE la Vodafone Grecia, in functia de manager de inginerie a comutatiei si software, iar in 1998, a preluat funtia de manager de inginerie in cadrul Cosmote, dupa care a ocupat pozitia de director executiv tehnic al Cosmote.

Georgios Ioannidis s-a nascut la Istanbul, in 1950. El a absolvit , in 1973, Universitatea din Bosfor, Istanbul, ca inginer electronist. In 1975, a obtinut masteratul in cadrul Institutului de Tehnologie Lowell (astazi, Universitatea din Massachusetts), Lowell, Massachusetts SUA.


Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 936 ori