Negocierile au esuat. Grecia va convoca noi alegeri legislative

Marti, 15 Mai 2012, ora 17:31
1303 citiri
Negocierile au esuat. Grecia va convoca noi alegeri legislative

Grecii vor fi chemati din nou la urne, pentru alegeri legislative anticipate, dupa ce zilele de negocieri pentru formarea unei coalitii de guvernare nu au dus la niciun rezultat, a anuntat liderul formatiunii socialiste PASOk, Evangelos Venizelos.

O ultima runda de discutii, ce a avut loc marti dimineata, s-a incheiat fara a permite progrese.

Un guvern interimar va fi numit miercuri

Partidele de stanga au anuntat inca de luni ca nu se vor alatura niciunei coalitii dispuse sa impuna noi masuri de austeritate, in schimbul pachetelor de salvare.

In aceste conditii, presedintele a propus un guvern de tehnocrati, dar liderii politici nu au fost de acord nici cu aceasta varianta.

Trei tentative precedente de formare a unui cabinet au esuat. Blocul SYRIZA, a doua forta politica din Parlament, nu a luat parte la discutii, pentru ca refuza sa se alature oricarei coalitii care va impune noi masuri de austeritate.

"Situatia este foarte dificila. Nu sunt optimist", a declarat Evangelos Venizelos, liderul partidului socialist PASOK, dupa discutiile de luni, ce au durat circa o ora.

Majoritatea alegatorilor greci au sustinut in 6 mai partidele care se opun masurilor de austeritate, impuse in schimbul unor pachete de salvare UE-FMI.

Criza politica din Republica Elena a speriat pietele din intreaga lume. Scaderile importante inregistrate in Europa si Statele Unite luni au fost urmate marti dimineata de unele similare in Asia.

#Grecia alegeri legislative, #Grecia alegeri formare coalitie , #Grecia