Moody's ar putea revizui negativ ratingurile Bank of Cyprus si Marfin Popular Bank

Vineri, 28 Mai 2010, ora 00:09
1367 citiri
Moody's ar putea revizui negativ ratingurile Bank of Cyprus si Marfin Popular Bank

Agentia de evaluare Moody's a pus joi sub supraveghere, cu posibilitate de revizuire in scadere, ratingurile bancilor cipriote Bank of Cyprus si Marfin Popular Bank, din cauza expunerii institutiilor de credit fata de Grecia, informeaza Newsin.

Moody's a pus sub supraveghere calificativele "A2/Prime-1" pentru credite si depozite, "A3" pentru datorii subordonate, respectiv "C" pentru soliditate financiara ale Bank of Cyprus si ratingurile "A3/Prime-1"pentru credite si depozite, "Baa1" pentru datorii subordonate, respectiv "C" pentru soliditate financiara , ale Marfin, conform datelor publicate in comunicat.

Institutia a procedat similar si in cazul bancii cipriote Hellenic Bank. "Decizia reflecta temerile privind cresterea presiunii asupra performantelor financiare ale bancilor, cauzate de expunerea considerabila fata de Grecia prin intermediul subsidiarelor si diviziilor.

Actiunea a avut in vedere si anumite ingrijorari privind riscurile inca ridicate ale operatiunilor de pe piata locala ale bancilor, dar si ale celor internationale, in pofida unor semne recente de imbunatatire a conditiilor operationale", se mentioneaza comunicat.

Bank of Cyprus este prezenta in Romania din martie 2007, cand si-a extins operatiunile in Romania, prin oferirea serviciilor de leasing. In iunie 2007, a devenit operationala prima sucursala bancara la Bucuresti.

 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#moody's, #bank of cyprus, #marfin popular bank , #Grecia