Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Moody's ar putea revizui negativ ratingurile Bank of Cyprus si Marfin Popular Bank

Moody's ar putea revizui negativ ratingurile Bank of Cyprus si Marfin Popular Bank

Agentia de evaluare Moody's a pus joi sub supraveghere, cu posibilitate de revizuire in scadere, ratingurile bancilor cipriote Bank of Cyprus si Marfin Popular Bank, din cauza expunerii institutiilor de credit fata de Grecia, informeaza Newsin.

Moody's a pus sub supraveghere calificativele "A2/Prime-1" pentru credite si depozite, "A3" pentru datorii subordonate, respectiv "C" pentru soliditate financiara ale Bank of Cyprus si ratingurile "A3/Prime-1"pentru credite si depozite, "Baa1" pentru datorii subordonate, respectiv "C" pentru soliditate financiara , ale Marfin, conform datelor publicate in comunicat.

Institutia a procedat similar si in cazul bancii cipriote Hellenic Bank. "Decizia reflecta temerile privind cresterea presiunii asupra performantelor financiare ale bancilor, cauzate de expunerea considerabila fata de Grecia prin intermediul subsidiarelor si diviziilor.

Actiunea a avut in vedere si anumite ingrijorari privind riscurile inca ridicate ale operatiunilor de pe piata locala ale bancilor, dar si ale celor internationale, in pofida unor semne recente de imbunatatire a conditiilor operationale", se mentioneaza comunicat.

Bank of Cyprus este prezenta in Romania din martie 2007, cand si-a extins operatiunile in Romania, prin oferirea serviciilor de leasing. In iunie 2007, a devenit operationala prima sucursala bancara la Bucuresti.

 

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1246 ori