Ministrul grec de finante: Grecia isi va respecta promisiunile asumate

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 19:08
1163 citiri
Ministrul grec de finante: Grecia isi va respecta promisiunile asumate

Grecia isi va respectat promisiunile asumate da asigurari ministrul grec de finante, Evangelos Venizelos, facand referire la formarea viitorului guvern de uniune nationala.

"Dupa o saptamana dificila, se aflam acum intr-o situatie politica noua in Grecia, avem un nou cadru politic. Avem un guvern de unitate nationala si de responsabilitate nationala", a afirmat Venizelos, la sosirea la reuniunea ministrilor de finante din statele zonei euro.

Acest guvern de uniune "este dovada angajamentului nostru si a capacitatii noastre nationale de a pune in aplicare programul" de austeritate prevazut si "de a ne reconstrui tara", a subliniat Venizelos.

La randul sau, seful Eurogrup, premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker, s-a aratat increzator in directia spre care se indreapta Grecia, insa a tinut sa mentioneze ca urmatoarea transa a imprumutului depinde de guvernul grec.

"Nu cred insa ca vom avea decizii definitive, la reuniunea de luni, in ce priveste acordarea noii transe de imprumut de 8 miliarde de euro Greciei. Acesta va depinde de raspunsurile ce vor fi date de guvernul grec. Avem un pic de timp pentru a studia problema", a afirmat seful Eurogrup.

Principalele doua partide din Grecia - Miscarea Socialista Panelena (PASOK, de guvernamant) si Noua Democratie (opozitia de dreapta) - au convenit duminica seara asupra formarii unui guvern de uniune nationala, din care actualul premier Giorgos Papandreou nu va face parte. Numele succesorului sau si componenta noului guvern ar urma sa fie anuntate in cursul serii de luni.

#Ministrul de finante grec asigurari, #Grecia guvern nou, #Grecia premier nou , #Grecia