Mario Draghi confirma finalizarea acordului din Grecia

Joi, 09 Februarie 2012, ora 18:05
1298 citiri
Mario Draghi confirma finalizarea acordului din Grecia

Mario Draghi, presedintele Bancii Centrale Europene, a confirmat joi incheierea unui acord intre partidele politice din Grecia privind masurile de austeritate si reformele ce trebuie adoptate in schimbul celui de-al doilea pachet de asistenta financiara, dar a afirmat ca nu poate spune nimic despre modul in care vor fi tratate bondurile elene detinute de BCE.

Un purtator de cuvant al premierului elen Lucas Papademos a anuntat joi ca liderii principalelor partide din Grecia au ajuns la un acord privind noile masuri de austeritate cerute de creditorii internationali, in schimbul ajutorului de 130 miliarde de euro. Nu s-au dat detalii privind masurile de austeritate adoptate, transmite Reuters.

Acordul vine cu doar cateva ore inainte de reuniunea ministrilor de finante din zona euro. La reuniunea de la Bruxelles participa Mario Draghi, presedintele Bancii Centrale Europene, si Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar International.

Liderii zonei euro fac presiuni asupra Greciei sa accepte noi masuri de austeritate pentru ca tara sa primeasca al doilea pachet de asistenta financiara de 130 miliarde de euro, pentru a se evita intrarea tarii in incapacitate de plata.

#mario draghi bce, #acord grecia draghi, #Draghi criza grecia , #Grecia