Jocurile Olimpice au crescut datoria Greciei cu circa 3%

Marti, 27 Decembrie 2011, ora 22:06
2303 citiri
Jocurile Olimpice au crescut datoria Greciei cu circa 3%

Costul organizarii Jocurilor Olimpice de Vara din Atena in 2004 a contribuit partial la cresterea datoriei publice a Greciei, a admis presedintele Comitetului International Olimpic (CIO), Jacques Rogge.

"Jocurile Olimpice au avut rolul lor (..), 2-3% din datorita externa a tarii a crescut din cauza acestor Jocuri", a afirmat Jacques Rogge in cadrul unui interviu acordat cotidianului grec Kathimerini, relateaza

Le Figaro.

Finantate in mare parte de statul grec, Jocurile de la Atena, au costat circa 13 miliarde de euro, din care un miliard a fost consacrat achizitionarii unui sistem de securitate pentru buna desfasurare a evenimentelor.

Jacques Rogge a subliniat ca pretul organizarii Jocurilor Olimpice ar fi putut fi mai scazut, daca nu ar fi existat numeroase intarzieri ce au determinat remuneratii mai crescute deoarece se cerea ca lucrarile sa fie executate rapid.

De asemenea, el a adaugat ca planificarea pentru rentabilizarea locatiilor olimpice ar fi putut fi mai buna, facand aluzie la lipsa de planificare in ceea ce priveste utilizarea acelor spatii dupa Jocurile Olimpice.

Majoritatea locatiilor olimpice pentru Jocurile din 2004 au fost gata doar cu cateva saptamani inainte de festivitatile ce s-au desfasurat in august 2004, totusi la acel moment, Jacques Rogge felicitase Grecia pentru organizarea unor Jocuri Olimpice de vis si de neuitat.

Grecia, prima victima a datoriei publice din Europa, se afla in criza economica de peste 2 ani cu o datorie publice de peste 350 de miliarde de euro.

Printre masurile de combatere a crizei, Grecia intentioneaza sa puna in aplicare un vast program de privatizare de 50 de miliarde de euro, care cuprinde si cateva foste locatii olimpice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Jocuri Olimpice Grecia, #cost Jocuri Olimpice, #Jocuri Olimpice 2004 , #Grecia