Industriasii germani vor restructurarea datoriilor Greciei

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 16:22
1151 citiri
Industriasii germani vor restructurarea datoriilor Greciei

Grecia nu va putea iesi din criza fara restructurarea datoriilor, apreciaza presedintele Federatiei Industriilor Germane, Hans-Peter Keitel, care face apel ca aceasta masura sa fie luata cat mai curand, transmite AFP, citat de Mediafax.

"Grecia trebuie orientata catre o solutie", a afirmat Keitel intr-un interviu acordat publicatiei Handelsblatt.

El a mentionat ca problemele Greciei pot fi rezolvate prin restructurarea controlata a datoriilor.

"Creditorii detinatori de obligatiuni elene stiu acest lucru de mult timp si au luat in calcul acest risc", a adaugat seful Federatiei.

Guvernul german pledeaza de mult timp pentru stabilirea, in Europa, a unui mecanism care sa permita restructurarea datoriilor publice, ceea s-ar putea traduce prin impunerea de sacrificii financiare creditorilor privati care au cumparat titluri emise de state cu probleme.

Berlinul insista, insa, ca nu se pune problema intruducerii unui astfel de dispozitiv inainte de 2013.

"Ar fi contraproductiv lasarea situatiei sa se inrautateasca artificial pana in 2013 si sa se intrevina abia atunci asupra datoriilor", a spus Keitel.

In presa germana s-a vehiculat in aceasta saptamana ideea ca autoritatile de la Berlin iau in considerare un plan care va permite Greciei sa-si rascumpere datoriile utilizand un fond de criza pus la dispozitie de statele zonei euro.

Guvernul elen, cel german si Comisia Europeana au infirmat aceste informatii. 

#industrie, # restructurare, # datorii, # grecia , #Grecia