Inchiderea radiodifuziunii publice din Grecia, suspendata temporar

Marti, 18 Iunie 2013, ora 08:40
1098 citiri
Inchiderea radiodifuziunii publice din Grecia, suspendata temporar

Consiliul de Stat grec, cea mai inalta jurisdictie administrativa a tarii, a anulat luni seara "in mod temporar" decizia Guvernului de a inchide radioteleviziunea publica ERT si a dispus redeschiderea acesteia pana la constituirea unui nou organism audiovizual public, relateaza AFP.

In urma unui recurs introdus de sindicatul din cadrul ERT impotriva deciziei ministeriale de a inchide in mod brusc radioteleviziunea publica, martea trecuta, Consiliul de Stat - care urmeaza sa se pronunte pe fond asupra deciziei guvernamentale in septembrie - a decis sa "suspende temporar" inchiderea ERT, potrivit unei surse judiciare.

Guvernul grec a inchis brusc, martea trecuta, radio-televiziunea publica - ERT -, starnind o serie de proteste. Ulterior, Guvernul de la Atena anunta ca exista un proiect de lege pentru reorganizarea audiovizualului public din Grecia, proiectul vizand radioul, Internetul si televiziunea.

Presedintele Uniunii Europene de Radio-Televiziune (UER), Jean-Paul Philippot, venit special la Atena, a cerut vineri Guvernului elen sa revina asupra deciziei de inchidere a posturilor publice de radio si televiziune.

Celelalte doua partide din coalitia guvernamentala - Pasok (socialisti) si Dimar (Stanga Democratica) - au exprimat deschis dezacordul fata de inchiderea ERT, pledand pentru restructurarea audiovizualului public.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#redeschidere televiziune publica Grecia, #inchidere radiodifuziune Grecia, #decizie guvern televiziune Grecia , #Grecia