Guvernul grec prezinta masurile de austeritate. Protestele se intensifica

Luni, 05 Noiembrie 2012, ora 16:17
1193 citiri
Guvernul grec prezinta masurile de austeritate. Protestele se intensifica
Foto: The New York Times

Guvernul Greciei prezinta, luni, in Parlament pachetul de masuri de austeritate in valoare de 13,5 miliarde de euro, crucial pentru deblocarea urmatoarei transe de 31,5 miliarde de euro din ajutorul oferit de FMI si UE.

Masurile de austeritate prevad reduceri bugetare masive si cresterea taxelor si impozitelor. In plus, guvernul condus de premierul Samaras doreste sa introduca reglementari mai permisive pentru companii cu privire la angajarea si concedierea personalului, scrie Reuters.

In replica, populatia Greciei a demarat un nou val amplu de proteste, in asteptarea rezultatului votului de miercuri din parlament.

Cele mai importante federatii sindicale, atat din sectorul de stat, cat si din cel privat, vor fi in greva marti si miercuri, urmand sa organizeze marsuri de protest in centrul Atenei.

Protestele au inceput insa de luni, cu manifestatii ale jurnalistilor si greva lucratorilor din serviciile de transport ale Atenei, atat metroul cat si transporturile feroviare fiind oprite in capitala elena.

Mai mult, la Atena au aparut si zvonuri privind demisia unui ministru care nu doreste sa sustina pachetul de austeritate, scrie The Guardian.

Ministrul Justitiei, Antonis Roupakiotis, ar putea fi obligat sa plece din guvern in cazul in care nu va contrasemna propunerea legislativa privind taierile bugetare si cresterea impozitelor.

#masuri austeritate grecia, #vot Parlament Grecia, #proteste grecia, #taieri bugetare Grecia , #Grecia