Greva generala pe 26 septembrie in Grecia

Joi, 13 Septembrie 2012, ora 19:12
1578 citiri
Greva generala pe 26 septembrie in Grecia

Cele doua mari confederatii sindicale din Grecia au lansat un apel la greva generala pentru miercuri, 26 septembrie, in semn de protest fata de noul pachet de masuri de austeritate pregatit de guvern.

Greva de 24 de ore va fi prima dupa intrarea in functie a guvernului de coalitie condus de conservatorul Antonis Samaras.

"Este vorba despre o greva de avertisment pentru a ne exprima refuzul fata de noile masuri", a declarat Ilias Iliopoulos, secretarul general al ADEDY, confederatia sindicatelor din sectorul public.

ADEDY si GSEE, confederatia din sectorul privat, au in vedere noi actiuni atunci cand masurile de austeritate, negociate in prezent de guvern cu troica UE-FMI-BCE si care implica economii bugetare de 11,5 miliarde de euro, vor fi prezentate oficial sau supuse votului in parlament, a indicat Iliopoulos.

La inceputul acestei saptamani, creditorii Greciei au respins planul de austeritate de 12 miliarde de euro (15,34 miliarde de dolari) pregatit de guvernul elen.

Sambata, peste 12.000 de persoane au manifestat la Salonic, in nordul Greciei, pentru a protesta impotriva noilor masuri de austeritate cerute acestei tari de Uniunea Europeana si Fondul Monetar International.

Grecii, din nou in strada: Proteste impotriva noilor masuri de austeritate

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia greva generala, #proteste grecia, #Grecia greva avertisment, #Grecia acord FMI , #Grecia