Grecia vrea sa vanda participatiile detinute in companiile controlate de stat

Marti, 24 Mai 2011, ora 13:19
1064 citiri
Grecia vrea sa vanda participatiile detinute in companiile controlate de stat

Guvernul elen a anuntat luni ca intentioneaza sa vanda participatiile detinute in companiile controlate de stat si sa formeze un fond suveran de investitii, pentru a stopa criticile privind intarzierea masurilor de crestere a veniturilor si reducere a cheltuielilor, relateaza Financial Times, citat de NewsIn.

"Cabinetul si-a reafirmat hotararea de a continua programul de consolidare fiscala", a declarat ministrul de Finante, George Papaconstantinou.

Potrivit acestuia, deficitul bugetar ar urma sa scada de la 10,5% din PIB, la 7,5% din PIB, pana la sfarsitul anului.

Guvernul isi va vinde imediat participatiile la companiile OTE Telekom, Postbank, porturile Atena si Salonic, precum si la compania de furnizare a apei din Salonic, in cadrul programului "ambitios" de privatizare, a anuntat ministrul elen de Finante.

Executivul nu a dat insa nici o indicatie in privinta preturilor pentru aceste active ori a calendarului vanzarilor.

Potrivit lui Papaconstantinou, masurile detaliate pentru reducerea deficitului bugetar la 1% din PIB pana in 2015 vor fi anuntate saptamana viitoare, dupa ce "troica" formata din reprezentantii Comisiei Europene, ai Bancii Centrale Europene si ai Fondului Monetar International isi va incheia evaluarea asupra politicilor economice ale Greciei. 

#grecia, # companii de stat grecia, # reducerea cheltuielilor grecia , #Grecia