Grecia vrea sa utilizeze fonduri europene pentru a combate somajul

Joi, 06 Iunie 2013, ora 08:54
924 citiri
Grecia vrea sa utilizeze fonduri europene pentru a combate somajul

Guvernul grec a trimis o scrisoare Comisiei Europene in care cere sa utilizeze fonduri ale programelor europene pentru a lupta impotriva somajului, a carui rata de 27 % este cea mai ridicata in zona euro, a anuntat miercuri Ministerul elen al Finantelor.

Adresata comisarilor europeni Johannes Hahn, responsabil de politica regionala, care urmeaza sa viziteze Grecia saptamana viitoare, si Laszlo Andor, insarcinat cu problemele sociale, "aceasta scrisoare trimisa marti cere utilizarea a 170 milioane de euro din fondul european al dezvoltarii regionale si al BCE pentru programe de creare a locurilor de munca", potrivit unui comunicat ministerial citat de AFP.

Trimiterea scrisorii a fost anuntata in finalul unei reuniuni miercuri a ministrilor Yannis Stournaras (Finante), Yannis Vroutsis (Locuri de munca) si Costis Hatzidakis (Dezvoltare) in care s-a discutat despre realizarea unor actiuni de sustinere a "grupurilor sociale vulnerabile" afectate de somaj, potrivit acestui text.

In timp ce creditorii tarii, UE si FMI, si mai multi analisti isi exprima optimismul fata de redresarea treptata a economiei elene, ministrii confirma perspectiva unui al saselea an de recesiune in 2013 si a unei cresteri a somajului, care atinge niveluri inedite mai ales printre tineri.

Ultimele cifre grecesti disponibile, publicate la inceputul lunii mai, informau ca somajul continua sa creasca, ajungand la 27 % din populatia activa in februarie, fata de 21,9 % in anul anterior si 26,7 % in ianuarie 2013.

In raportul sau anual, publicat saptamana trecuta, Banca Greciei prevede o crestere medie a somajului la 28 % pana la sfarsitul anului 2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia fonduri europene somaj, #Grecia criza economica, #grecia someri , #Grecia