Grecia vrea sa nationalizeze unele banci

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 14:30
1222 citiri
Grecia vrea sa nationalizeze unele banci
Premierul Greciei, Giorgios Papandreou/Sursa: cnn.com

Prim-ministrul Greciei, Giorgios Papandreou, a spus ca guvernul va cumpara actiuni la cateva dintre bancile elene, ca raspuns la taierea datoriilor si la acordul privind recapitalizarea bancilor.

"Probabil cateva dintre actiunile bancilor vor fi nationalizate. Dupa restructurare, le vom da din nou drumul pe piata", a spus Giorgios Papandreou dupa summitul UE, informeaza Bloomberg.

Prim ministrul grec nu a spus care sunt bancile ce vor fi incluse in programul de nationalizare sau cat de mari sunt pachetele de actiuni pe care vrea sa le cumpere.

"Bancile grecesti se vor reorganiza, astfel incat devina rezistente, fara probleme similare crizei datoriilor suverane din Grecia", a mai completat Papandreou.

Aceasta masura ar putea fi resimtita si de bancile grecesti prezente in Romania: National Bank of Greece (NBG), EFG Eurobank Ergasias, Alpha Bank, Piraeus Bank, Agricultural Bank of Greece (ATEbank) si Emporiki Bank of Greece.

Bancile europene trebue sa faca o marire de capital in valoare de 106 miliarde de euro, costranse de regulile dure luate ca raspuns la criza datoriilor suverane din zona euro. Din aceasta suma, bancile grecesti vor aduce 30 miliarde.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reactii Papandreou, #nationalizarea bancilor Grecia, #recapitalizare banci, #summit ue, #plan summit UE Grecia , #Grecia