Grecia voteaza astazi planul de austeritate

Duminica, 12 Februarie 2012, ora 10:55
1325 citiri
Grecia voteaza astazi planul de austeritate
Parlamentul Greicei voteaza azi planul de austeritate

Lucas Papademos, prim-ministru Greciei, le-a cerut politicienilor sa voteze duminica in favoarea planului de austeritate de care depinde obtinerea unui nou imprumut FMI si UE.

Pierderea sprijinului Fondului Monetar International (FMI) si a Uniunii Europene (UE) ar condamna tara la "haos necontrolat si explozie sociala", dupa cum a declarat Papademos, citat de Reuters.

Planul de austeritate presupune economisirea a 3,3 miliarde de euro prin taierea de pensii, salarii si locuri de munca. Valoarea celui de-al doilea imprumut este de 130 miliarde de euro.

Papademos a declarat ca parlamentul are o responsabilitate istorica de a sustine acest plan, pentru a evita consecintele catastrofice ale ratarii termenului limita de 20 martie, pana la care trebuie obtinut imprumutul.

"Default-ul ar trimite tara intr-o aventura dezastruoasa", a declarat acesta. "Ar crea conditiile prielnice unui haos economic necontrolat si a unei explozii sociale. Tara ar fi trasa intr-un vortex de recesiune, instabilitate, somaj si mizerie prelungita, ceea ce va duce la scoaterea mai devreme sau mai tarziu a statului din zona euro".

#austeritate grecia, #criza grecia, #datorii grecia, #proteste grecia, #criza europa , #Grecia