Grecia trebuie sa acceseze fondurile structurale pentru a stimula cresterea economica

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 10:56
1056 citiri
Grecia trebuie sa acceseze fondurile structurale pentru a stimula cresterea economica

Uniunea Europeana vrea sa-si mobilizeze fondurile structurale drept garantii pentru bancile grecesti cu probleme, pentru a stimula cresterea economica, a declarat pentru Die Welt directorul echipei insarcinat de UE sa monitorizeze progresul reformelor din Grecia, transmite Reuters. 

Horst Reichenbach a afirmat, intr-un interviu pentru editia de luni a Die Welt, ca una dintre principalele probleme ale Greciei este ca "economia reala nu are acces la sprijin financiar sau la credit", scrie Mediafax.

"Sectorul bancar a fost foarte solid, dar a suferit mult in criza datoriilor de stat.

Nu are posibilitatea de a finanta si sustine cresterea de care este atat de mare nevoie", a aratat Reichenbach, seful echipei de 25 de membri care trebuie sa raporteze progresele Greciei in privinta reformelor care conditioneaza acordurile de fiantare externa.

Astfel, fondurile structurale UE ar putea juca un rol important in privinta finantarii necesare in anumite sectoare economice pentru a sprijini cresterea, a afirmat oficialul.

El a declarat saptamana trecuta ca, din fondurile structurale de 20 miliarde euro disponibile Greciei, 70% nu au fost folosite si ar putea fi accesate pentru sustinerea infrastructurii si industriei, turismului, agriculturii si energiei regenerabile. 

#grecia finantare ue, # grecia, # fonduri structurale grecia , #Grecia