Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grecia se pregateste pentru noi masuri de austeritate

Grecia se pregateste pentru noi masuri de austeritate


Cele trei partide care fac parte din coalitia de guvernare din Grecia au ajuns la un acord privind noile masuri de austeritate cerute de Uniunea Europeana (UE), Banca Centrala Europeana (BCE) si Fondul Monetar International (FMI), a afirmat, joi, ministrul de Finante, Yannis Stournaras.

"Am cazut de acord asupra principalelor" puncte referitoare la masurile de economie bugetara, care implica un total de peste 11,5 miliarde de euro pentru 2013 si 2014, a afirmat Stournaras dupa o reuniune cu sefii celor trei partide (dreapta, stanga si stanga moderata).

"Trebuie sa ne punem de acord cu troika - UE, BCE, FMI - si apoi cu partenerii nostri" europeni, a adaugat ministrul grec de Finante.

Reprezentantii UE, BCE si FMI sunt asteptati duminica la Atena pentru a se pronunta cu privire la aceasta intelegere.

Grecia: Reducerile bugetare de 11,5 miliarde de euro amanate

Acordul partenerilor guvernamentali "ne da o baza pentru o negociere puternica" cu partenerii nostri, a subliniat ministrul.

Guvernul trebuie sa prezinte luni proiectul sau de buget pentru 2013, incluzand o parte din masuri, obiectivul fiind ca noile masuri sa fie votate in parlament inaintea summit-ului european din 18 octombrie.

Grecii s-au aflat in greva generala miercuri, pentru a protesta impotriva noului plan de austeritate cerut de UE, FMI si BCE.

Grecii intra in greva generala ca semn de protest impotriva austeritatii

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1017 ori