Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grecia: Restructurarea datoriei, un succes

Grecia: Restructurarea datoriei, un succes


Guvernul grec a anuntat ca si-a atins telul in cea mai mare restructurare a datoriilor din istorie cu o participatie de 95,7% din partea investitorilor.

Investitorii au licitat titluri de stat grecesti in valoare de 152 miliarde euro, echivalentul a 85,8% din totalul de 177 miliarde de euro, dupa ce Guvernul le-a oferit noi titluri de stat si bani in schimbul transferului.

Si titluri de stat straine in valoare de 20 miliarde de euro au fost licitate, conform ministerului de Finante din Grecia, citat de Bloomberg.

"Vreau sa imi exprim aprecierea tuturor creditorilor care ne-au sustinut in acest ambitios proiect de reformare si ajustare si care au suferit alaturi de poporul grec in aceaste momente", a declarat Evangelos Venizelor, ministrul de Finante grec.

Euro s-a depreciat cu 0,4 procente pana la 1,3227 dolari, dupa anuntul facut la Atena.

Telul restructurarii era de a reduce datoria Greciei la investitorii privati cu 53,5%, din cei 206 miliarde euro detinuti de acestia. Impreuna cu ajutorul de 130 de miliarde de euro primit de Grecia, restructurarea datoriei este un element cheie in incercarea liderilor europeni de a stopa raspandirea crizei si forteaza Irlanda si Portugalia sa urmeze exemplul elen.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1070 ori