Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grecia ramburseaza 3,2 miliarde de euro catre BCE

Grecia ramburseaza 3,2 miliarde de euro catre BCE


Grecia va rambursa luni o transa de 3,2 miliarde de euro din datoria catre Banca Centrala Europeana, inlaturand, pentru moment, riscul intrarii in incapacitate de plata.

"Grecia va achita in cursul zilei (n.r. de luni) aceasta datorie, avem banii necesari", a declarat pentru AFP o sursa din Ministerul de Finante de la Atena.

Grecia a reusit sa stranga, in cursul saptamanii trecute, suma de 4,063 miliarde de euro prin vanzarea de certificate de Trezorerie pe trei luni. Banii au fost folositi pentru a acoperi necesitatile curente si pentru a evita intrarea in incapacitate de plata, in asteptarea urmatoarei transa de bani promisa de UE si FMI.

Mai mult, banii obtinuti in urma acestei emisiuni de titluri de stat ii permite statului elen sa ramburseze obligatiunile suverane detinute de BCE, care ating maturitatea la 20 august 2012.

O noua transa de imprumuturi, in valoare de 31,5 miliarde de euro, a fost promisa grecilor in schimbul relansarii programului de redresare convenit cu troica. O decizie in privinta reluarii imprumuturilor urmeaza sa fie luata in septembrie.

Autoritatile elene au cerut un ragaz de doi ani pentru a respecta cerintele UE, pana in 2016, in loc de 2014, cum s-a convenit initial. Seful ministrilor de finante din zona euro, Jean-Claude Juncker, va merge la Atena pentru a discuta cu premierul grec despre aceasta amanare a implementarii cerintelor troicai.

Juncker: Grecia nu va iesi din zona euro

Merkel ar putea relaxa conditiile impuse Greciei in acord

Grecia mai vrea doi ani pentru taierea cheltuielilor cu 11,5 miliarde de euro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1239 ori