Grecia preschimba voluntar obligatiunile, din august

Marti, 26 Iulie 2011, ora 15:25
1045 citiri
Grecia preschimba voluntar obligatiunile, din august

Procedurile de preschimbare voluntara a obligatiunilor statului elen, detinute de investiori privati, pentru titluri cu maturitate mai lunga vor incepe in august, a anuntat, marti, un oficial din Ministerul de Finante de la Atena, citat de Reuters.

Creditorii privati ai Greciei vor accepta o pierdere de 21% in privinta plasamentelor in obligatiuni ale Greciei, parte a unei contributii de 37 de miliarde de euro la un pachet de ajutor financiar convenit de statele din zona euro la o reuniune saptamana trecuta. 

"In zilele urmatoare, vor avea loc in colaborare cu Institutul pentru Finante Internationale discutii care sa contureze procedura exacta care va fi urmata, astfel incat investitorii in obligatiuni ale Greciei sa alega una dintre cele patru optiuni si sa se treaca la o preschimbare a obligatiunilor.

Aceasta procedura va incepe in august", a spus secretarul de stat din Ministerul de Finante Filippos Sachinidis, pentru postul de televiziune Mega TV.

Institutul pentru Finante Internationale, organizatie de lobby a sectorului bancar, a estimat o participare de circa 90% in programul derulat pe baze voluntare, care ofera bancilor posibilitatea de a preschimba instrumente financiare emise de statul elen cu obligatiuni noi, cu maturitate de pana la 30 de ani.

Oficialii vor sa deruleze repede preschimbarea obligatiunilor, pentru a reduce perioada in care Grecia s-ar afla in default partial.

"Scopul este ca aceasta preschimbare de obligatiuni sa dureze cat mai putin posibil. Se pare ca vom reusi sa asiguram o participare satisfacatoare pentru a derula schimbul", a afirmat Sachinidis.

Grecia a anuntat, luni, ca prima intalnire de lucru pentru implementarea implicarii sectorului privat in cadrul noului pachet de ajutor financiar extern va avea loc joi, la Atena.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#grecia preschimbare obligatiuni, #grecia , #Grecia