Grecia pregateste noi masuri de austeritate, de 11,5 miliarde de euro

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 07:57
934 citiri
Grecia pregateste noi masuri de austeritate, de 11,5 miliarde de euro

Ministerul de Finante al Greciei a decis ca un nou pachet de masuri de austeritate, in valoare de peste 11,5 miliarde de euro, va fi supus spre aprobare coalitiei de guvernare si creditorilor internationali, a declarat miercuri o sursa guvernamentala.

La o intalnire care a avut loc marti seara intre premierul Antonis Samaras si ministrul de finante Yannis Stournaras s-au stabilit economii de aproximativ 15 milioane de euro. Inca doua miliarde de euro ar urma sa vina din venituri suplimentare din taxe.

Ulterior, Samaras va prezenta propunerile partenerilor de coalitie, la o intalnire care ar urma sa aiba loc joi. Suma trebuie aprobata si de reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), Uniunii Europene (UE) si Bancii Centrale Europene (BCE). Sefii misiunii troicii in Grecia sunt asteptati duminica la Atena.

Adoptarea noilor masuri de austeritate reprezinta conditia impusa de creditorii internationali in schimbul acordarii transei de 31,5 miliarde de euro, necesara pentru plata salariilor si recapitalizarea bancilor elene.

Daca va obtine un raport pozitiv din partea creditorilor internationali, premierul elen Antonis Samaras intentioneaza sa ceara un ragaz suplimentar de doi ani pentru a indeplini obiectivele de reducere a deficitului public solicitate de creditorii internationali in schimbul planului de ajutor in valoare de 130 miliarde de euro acordat in luna martie.

Grecii sunt in greva generala miercuri, pentru a protesta impotriva noului plan de austeritate cerut de Uniunea Europeana si Fondul Monetar International.

Grecii intra in greva generala ca semn de protest impotriva austeritatii

#grecia masuri austeritate, #Grecia plan masuri austeritate , #Grecia