Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grecia ofera 1,3 miliarde euro companiilor mici afectate de criza economica

Grecia ofera 1,3 miliarde euro companiilor mici afectate de criza economica

Guvernul grec a anuntat ca pune 1,3 miliarde euro la dispozitia companiilor care au fost afectate de criza, fondurile referindu-se la cel putin 17.000 de companii, scrie Reuters, potrivit NewsIn.

Fondurile sunt oferite pentru investitii in productie, turism si comert. Sprijinul vine in contextul in care economia Greciei ar putea intra in recesiune anul acesta, dupa o lunga perioada de crestere.

Pachetul de sprijin
va fi lansat in septembrie si va fi valabil pentru 18 luni. Astfel, guvernul ofera sprijin financiar de pana la 300.000 de euro pentru companiile mici, in vederea innoirii echipamentelor si imbunatatirii infrastructurii.

Grecia are un spatiu de manvra limitat in ceea ce priveste stimulii fiscali, in conditiile in care incearca sa isi controleze deficitul bugetar, care a depasit 5% din PIB in 2008.

Statul a avut un deficit guvernamental general sub limita de 3% din produsul intern brut (PIB) impusa prin Tratatul de la Maastricht doar o singura data in ultimii zece ani, in 2006, conform Fitch

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1267 ori