Grecia obtine increderea Parlamentului

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 09:13
1250 citiri
Grecia obtine increderea Parlamentului

Grecia a reusit sa obtina increderea Parlamentului, un pas important penntru lansarea unui nou plan de masuri de austeritate, arata AFP, care mentioneaza ca guvernul elen a primit 155 de voturi pozitive, din totalul de 300.

Toti deputatii opozitiei prezenti, 143, au votat impotriva. Premierul grec, Georges Papandreou, a cerut un vot de incredere pentru a strange randurile majoritatii in vederea unui vot, pana la 30 iunie, asupra unui nou plan de austeritate si de privatizari, crucial pentru supravietuirea financiara a tarii.

"Cer increderea pentru a continua sa facem fata crizei si deficitelor, sa evitam falimentul si sa garantam mentinerea Greciei in nucleul dur al euro", a declarat el, la incheierea a trei zile de dezbateri parlamentare inaintea votului.

"Acest vot este un contract cu poporul grec", angajand Guvernul sa "isi mobilizeze toate fortele pentru a iesi din criza (...) exista o perspectiva, o cale trasata, avem sustinerea si ajutorul comunitatii internationale si Uniunii Europene cu un imprumut mamut", a adaugat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#grecia, #stat elen, #masuri austeritate grecia , #Grecia