"Grecia nu va avea nevoie de ajutoare de la UE"

Marti, 16 Februarie 2010, ora 18:04
1292 citiri
"Grecia nu va avea nevoie de ajutoare de la UE"

Ministrul grec de finante, George Papaconstantinou, considera ca statul elen nu va avea nevoie de ajutoare de la Uniunea Europeana (UE) si ca Grecia isi devanseaza propriul calendar de reducere a deficitului, anunta NewsIn care citeaza Bloomberg.

"Nu avem cu adevarat nevoie de ajutoare", a spus Papaconstantinou dupa o reuniune cu ministrii de finante, in care s-a discutat planul Greciei de diminuare a deficitului.

"Grecia nu a solicitat un pachet de salvare", a precizat el.

Guvernul a anuntat saptamana trecuta ca deficitul s-a diminuat in ianuarie cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in contextul in care noile taxe au sustinut cresterea veniturilor, iar nivelul cheltuielilor a scazut. Calculand veniturile rezultate din modificarea taxelor, guvernul a inregistrat un excedent in luna ianuarie.

Ministrii de finante din zona euro au cerut luni Greciei sa pregateasca noi masuri de reducere a deficitului, in cazul in care guvernul nu va face progrese suficiente in reducerea deficitului pana la evaluarea programata pentru 16 martie.

"Nu pregatim masuri suplimentare specifice", a mai spus Papaconstantinou, dupa ce a precizat luni ca "guvernul actioneaza suficient pentru diminuarea deficitului".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#grecia, #ue, #ajutor, #financiar, #zona, #euro , #Grecia