Grecia nu se va prabusi singura. Singura salvare: cumparati aur!

Luni, 27 Iunie 2011, ora 15:03
4460 citiri
Grecia nu se va prabusi singura. Singura salvare: cumparati aur!

Avand in vedere situatia actuala a economiei grecesti, aurul este cea mai buna alegere pentru protejarea impotriva "tsunamiului" care se arata la orizont.

Citeste si A doua zi dupa falimentul Greciei

Aurul va fi singura "moneda de schimb" care va supravietui, in cazul unei crize valutare, si isi va mentine puterea de cumparare, atunci cand Grecia va parasi zona euro.

Istoria ofera mai multe exemple similare. In iunie 1940, cand Franta a fost cea care a cazut, refugiatii se indreptau spre sud, departe de tancurile germane si spre partile aflate inca sub dominatie franceza.

Cand au incercat sa cumpere carburanti, au aflat ca nimeni nu le mai accepta francul, desi era o valuta legala. Statiile de alimentare au fost de acord, totusi, sa le dea petrol taranilor francezi care isi pastrasera banii in aur.

Cel mai probabil, Grecia va intra in incapacitate de plata. Pe masura ce obligatiunile grecesti vor pierde din valoare, pretul aurului nu se va duce decat in sus.

Si asta nu numai in Grecia. Pretul aurului va creste si in raport cu euro, dolarul, yenul sau lira.

Un investitor in aur nu numai ca isi va mentine valoarea investitiei, dar va face si profit, scrie Daily Mail.

Bani vs. aur

Pentru negustori, lichiditatea este o virtute esentiala a afacerii. Combinatia de lichiditate si valoare reala este aproape unica, in cazul metalelor.

Dar acestea au un avantaj si mai mare. Banii tipariti sunt emisi de guverne si banci centrale. In unele cazuri, banii tipariti fac doar cat hartia pe care sunt tipariti.

Cand apare o criza valutara, prima masura luata de bancile centrale este sa tipareasca mai multi bani. Cand se tiparesc mai multi bani, apare inflatie si implicit scade puterea de cumparare.

Aurul nu poate fi "tiparit" de nicio banca sau guvern. Cantitatea de aur din seifurile bancilor este constanta, la fel si ritmul de furnizare a metalului pretios de catre producatorii de aur.

Cand Lehman Brothers a cazut in 2008, majoritatea analistilor au trecut cu vederea o parte din efectele secundare. Nu era vorba doar despre o banca americana care isi inchide portile

Unda de soc s-a raspandit in intregul sistem bancar international.

La fel se va intreba si cu Grecia. Prabusirea statului elen va pune sub semnul intrebarii viitorul monedei euro.

Majoritatea germanilor prefera sa vada Grecia exclusa din zona euro, decat sa ii ofere un nou ajutor. Cumpararea de aur la care s-au angajat in numar tot mai mare grecii arata ca mai nimeni nu mai crede in salvare. Mai arata ca nici grecii nu mai cred in proprii bani.

Potrivit Daily Mail, aurul isi va continua tendinta de crestere, fiind cea mai buna solutie de economisire pentru persoanele fizice, fie ca sunt greci sau nu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aur, #dolar, #euro, #faliment grecia, #grecia, #investitii aur , #Grecia