Grecia: Noul premier a depus juramantul

Miercuri, 20 Iunie 2012, ora 17:09
1060 citiri
Grecia: Noul premier a depus juramantul

Conservatorul grec Antonis Samaras a fost numit prim ministru miercuri dupa ce a depus juramantul in fata presedintelui Karolos Papoulias.

Samaras trebuie acum sa anunte membrii cabinetului pana la finalul zilei de miercuri, el fiind presat de timp. Conform Constitutiei grecesti, partidele au trei zile dupa alegeri pentru crearea unei coalitii de guvernare cu sustinere in parlament, scrie AFP.

"Am majoritatea parlamentara necesara pentru formarea unui guvern pe termen lung care sa asigure stabilitate si sa dea speranta", a spus Samaras inainte de a-si depune juramantul in fata presedintelui si reprezentantilor Bisericii Ortodoxe

Viitorul guvern al lui Samaras este sustinut de propriul partid, Noua Democratie, Pasok si Stanga Democratica, alaturi de care detine 179 de scaune in Parlament, din totalul de 300 de locuri.

Samaras, 61 de ani, a castigat alaturi de partidul Noua Democratie alegerile parlamentare de duminica, dar majoritatea absoluta a lipsit. De luni el incearca sa formeze o alianta alaturi de care sa creeze un guvern stabil care sa continue masurile de austeritate si reformele necesare.

#premier grecia, #alegeri grecia, #guvern grecia , #Grecia