Grecia modifica legislatia legata de privatizari

Marti, 07 August 2012, ora 12:08
1151 citiri
Grecia modifica legislatia legata de privatizari

Grecia va adopta o lege care introduce 77 de amendamente menite sa clarifice obstacolele legale care intarzie planul de privatizare, a anuntat ministrul elen de Finante, Yannis Stournaras.

Ministrul elen de finante, Yannis Stournaras, s-a intalnit cu premierul Antonis Samaras si cu sefii coalitiei de guvernare din Grecia pentru a discuta situatia celor zece active de stat care sunt pregatite pentru a fi scoase la vanzare. Ministrul de Finante nu a precizat numele acestor active.

"Am fost informati de premier ca a numit un secretar general al guvernului pentru a redacta legea ce va include 77 de amendamente legislative care vor usura procesul de privatizare", a declarat ministrul elen de finante.

Costas Mitropoulos, fostul sef al Fondului de privatizare din Grecia, a demisionat luna trecuta din functie.

Noul guvern din Grecia a anuntat reluarea privatizarilor, pentru a stimula cresterea economiei, dar a admis ca intarzierile au fost cauzate de repetarea alegerilor din acest an.

Ministrul elen de finante, Yannis Stournaras, a promis in primul sau discurs de la preluarea functiei, in iulie, ca va implementa reformele si programul de privatizare, pentru ca Grecia sa-si recastige credibilitatea in fata creditorilor internationali.

Din cauza intarzierii cauzate de repetarea alegerilor, Grecia nu va indeplini obiectivul de a obtine din privatizari suma de 3,2 miliarde de euro in acest an, iar privatizarea unor companii, cum ar fi DEPA - firma care gestioneaza livrarile de gaze naturale rusesti spre piata elena, DESFA - compania care opereaza reteaua de gazoducte din Grecia, rafinaria Hellenic Petroleum si OPAP (societatea de pariuri sportive), va fi amanata pentru anul viitor.

In luna mai a acestui an, Fondul de privatizare a anuntat suspendarea programului de vanzare de active din cauza incertitudinii politice.

Potrivit acordurilor de asistenta convenite cu UE si FMI, Grecia s-a angajat sa stranga 19 miliarde de euro din privatizari pana in 2015 si in acest an a strans doar 1,5 miliarde de euro.

Verdictul pentru Grecia se va da in septembrie, anticipeaza FMI

Grecia: Urmatoarele saptamani sunt "cruciale"

Liderii politici greci au cazut de acord pentru noi reduceri bugetare

Rezervele de lichiditati ale Greciei, aproape de zero

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia privatizari, #Grecia legislatie privatizare, #Grecia privatizare active stat, #Grecia modificare legislatie privatizare , #Grecia