Grecia: Manifestatii si greve la Atena, primele in 2012

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 16:54
2034 citiri
Grecia: Manifestatii si greve la Atena, primele in 2012
Proteste Grecia

Mai mult de 10.000 de persoane, conform estimarii politiei, au demonstrat marti la Atena impotriva politicii de austeritate, concomitent cu desfasurarea mai multor greve, miscari ce marcheaza prima mobilizare sociala din acest an in Grecia.

Aproape 7.000 de oameni au raspuns la apelul Frontului de lupta al muncitorilor (Pame), apropiat partidului comunist (KKE), defiland pana la sediul Ministerului Muncii, din centrul capitalei, pentru a denunta "guvernul plutocratiei" si "continuarea masurilor antipopulare", aplicate pentru al treilea an consecutiv.

Un al doilea cortegiu de mii de persoane, sindicalisti din sectorul public si privat, jurnalisti, profesori, angajati ai uzinei Hellenic Halyvourgia, aflati de trei luni in greva, au marsaluit pana in piata Syntagma, in fata cladirii parlamentului.

"Nu ii vom lasa sa ne ucida", "Interzicerea concedierilor, stergerea datoriei", "Solidaritate cu grevistii, toti suntem grevisti", se putea citi pe pancartele manifestantilor.

Marti, sindicatele din intreprinderi, banci si transportul in comun din Atena se afla intr-o greva de 24 de ore, in timp ce angajatii din presa, sector lovit puternic de criza, au incetat lucrul pentru 48 de ore.

#proteste grecia, #masuri austeritate proteste Grecia , #Grecia