Grecia investigheaza cum au cheltuit societatile offshore banii publici

Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 10:05
1150 citiri
Grecia investigheaza cum au cheltuit societatile offshore banii publici

Ministerul grec al Justitiei intentioneaza sa analizeze subventiile, inclusiv cele care implica fondurile europene, acordate societatilor offshore banuite ca sunt folosite in tehnici de sifonare a banilor publici, a declarat marti un oficial din acest minister.

"Pe langa activitatile de evaziune fiscala si de spalare de bani, companiile offshore sunt folosite de oamenii de afaceri pentru a intocmi facturi false cu scopul de a incasa subventii mai mari decat cele la care au dreptul", explica oficialulm potrivit agentiei Ana.

Acesta a dat care a dat exemple in acest sens, cum ar fi cel al unei companii care a primit o subventie de 79 de milioane de euro pentru a cumpara din Spania materiale in valoare de 4 milioane de euro, dar care au fost suprafacturate de o companie offshore la 174 de milioane de euro.

Expertii greci anticoruptie au avertizat de mult timp in legatura cu implicarea companiilor offshore in gestionarea incorecta a fondurilor publice, mai ales in sectorul sanitar.

Guvernul de la Atena a anuntat la inceputul lunii aprilie ca va investiga 103 societati offshore necunoscute de fiscul grec, existenta acestora fiind dezvaluita in urma unei anchete a grupului ICIJ de la Washington, format din jurnalisti de investigatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#subventii firme offshore Grecia, #fonduri europene Grecia, #delapidare Grecia, #coruptie Grecia , #Grecia