Grecia: Guvernul provizoriu depune juramantul

Joi, 17 Mai 2012, ora 09:16
1080 citiri
Grecia: Guvernul provizoriu depune juramantul

Grecia a numit joi un guvern interimar format din 16 ministri, in majoritatea lor inalti functionari si profesori universitari, a carui misiune va fi pregatirea noilor alegeri anticipate de la 17 iunie, a anuntat noul prim-ministru, Panayotis Pikramenos.

Membrii acestui cabinet 'de serviciu', condus de presedintele Consiliului de Stat, vor depune juramantul la ora 07.00 GMT, exact inaintea convocarii legislativului ales la 6 mai si a carui componenta este atat de fragmentata, incat nu a permis crearea unei majoritati pentru un guvern de coalitie.

Noul guvern este format din profesori universitari, un general in retragere si un diplomat. Ministrul desemnat al finantelor, George Zanias, care a condus consiliul economic al tarii, a fost unul dintre principalii negociatori ai restructurarii datoriei Greciei, intreprinsa la inceputul anului.

Petros Molyviatis, un diplomat in varsta de 83 de ani, va fi ministrul afacerilor externe, portofoliu pe care l-a mai detinut intre 2004-2006. Fostul sef de Stat Major, Frangos Frangoulis, va conduce Ministerul Apararii.

Grecii vor reveni la urne la 17 iunie, pentru un scrutin considerat de mare risc in contextul derutei economice din tara si al previziunilor care dau drept favorita stanga radicala Syriza, care se opune masurilor de austeritate stabilite cu creditorii internationali si ramanerii Greciei in zona euro.

#Grecia alegeri, #Grecia guvern provizoriu , #Grecia