Grecia: Guvernul de uniune nationala nu-l va avea pe Papandreou in frunte

Duminica, 06 Noiembrie 2011, ora 23:23
1303 citiri
Grecia: Guvernul de uniune nationala nu-l va avea pe Papandreou in frunte

Premierul grec, Giorgios Papandreou, si liderul opozitiei de dreapta, Antonis Samaras, au ajuns, duminica seara, la un acord privind formarea unui Guvern de uniune nationala, care nu va fi condus de actualul prim-ministru.

Desi, pana in prezent, Giorgios Papandreou s-a opus alegerilor anticipate, sustinand ca enorma datorie a Greciei nu permite niciun moment de instabilitate, el a decis, duminica seara, impreuna cu principalul partid de opozitie, condus de Antonis Samaras, formarea unui nou guvern cu o noua conducere, informeaza un comunicat din partea Presedintiei elene.

Noul guvern, la conducerea caruia se speculeaza ca va veni seful Ministerului de Finante, Evanghelos Venizelos, are ca sarcina implementarea planului european anticriza si va conduce tara pana la alegerile anticipate care se vor desfasura dupa implementarea prevederilor referitoare la reducerea datoriei Greciei, stabilit de liderii zonei euro la Bruxelles.

Acordul politic dintre cele doua partide principale ale Greciei prevede ca alegerile anticipate vor avea loc pe 19 februarie, dupa cum a anuntat Ministerul de Finante.

Antonis Samaras, liderul opozitiei, care cere organizarea de alegeri anticipate inainte de orice angajajament de a sustine planul european de salvare a Greciei, a acceptat sa participe la un guvern de uniune nationala pentru a permite implementarea unui plan european anticriza inainte de finele acestui an, cu conditia ca alegerile generale sa aiba loc ulterior.

Luni dimineata urmeaza sa aiba loc noi discutii privind conducerea noului guvern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#demisie Papandreou, #Grecia guvern uniune nationala , #Grecia