Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grecia, din ce in ce mai aproape de intrarea in incapacitate de plata

Grecia, din ce in ce mai aproape de intrarea in incapacitate de plata


Grecia se afla din ce in ce mai aproape de intrarea in incapacitate de plata, dupa ce negocierile dintre creditorii statului elen si oficialitatile de la Atena nu au ajuns la nicio concluzie.

Orice acord intre guvernul grec si Institutul Finantelor Internationale privind reducerea datoriilor presupune doar un efort din partea a 50% dintre investitori, estimeaza Barcalys Capital, citat de Bloomberg.

In opinia consultantilor financiari din cadrul acestui institut, investitorii ar putea suporta o reducere de cel mult jumatate din valoarea sumei de 206 miliarde de euro, adusa in discutie la negocieri.

Fondurile speculative pot rezista la un acord, daca accepta sa fie compensate prin contractele de asigurare, mai spun cei de la Barclays Capital. Grecia trebuie sa ramburseze 14,5 miliarde de euro in obligatiuni, pana in luna martie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1312 ori