Grecia asteapta investitii de 22 mld euro in sectorul energetic

Marti, 22 Iunie 2010, ora 09:02
1349 citiri
Grecia asteapta investitii de 22 mld euro in sectorul energetic

Grecia se asteapta la investitii de 22 miliarde de euro in sectorul energetic in urmatorii zece ani, mai ales in domeniile eolian si solar, parte a programului de dezvoltare a utilizarii de energii regenerabile, transmite Reuters, precizeaza Mediafax,

Potrivit unui plan pe zece ani pentru indeplinirea tintelor fixate pentru 2020 la nivel european, autoritatile de la Atena estimeaza instalarea unor noi capacitati de productie de energie regenerabil insumand 15.000 MW.

Aceste proiecte vor costa 16 miliarde de euro.

"Ne asteptam sa fie instalate capacitati aditionale de productie de energie eoliana totalizand 6.000 MW, respectiv 2.500 MW din surse foto-voltaice si 250 MW pe baza de biomasa", a anuntat Ministerul Energiei, intr-un comunicat.

Restul ar urma sa fie asigurat de energia hidro.

In prezent, Grecia are o capacitate de productie de energie regenerabila 4.500 de MW, incluzand sectorul hidro.

Restul fondurilor, de sase miliarde de euro, vor fi directionate catre modernizarea generarii de energie din alte surse, inclusiv carbune. Investitiile ar urma sa fie asigurate de sectorul privat si de subventii.

Ponderea energiei regenerabile in totalul productiei a fost in Grecia de 4% in 2009.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#grecia, #investitii, #sector, #energetic , #Grecia