Grecia asigura ca poate economisi 11,5 mld. euro, dar cere un ragaz

Joi, 19 Iulie 2012, ora 13:10
1110 citiri
Grecia asigura ca poate economisi 11,5 mld. euro, dar cere un ragaz

Ministrul elen de Finante, Yannis Stournaras, a anuntat ca Grecia "dispune de cateva mijloace pentru a actiona" in scopul reducerii cheltuielilor cu 11,5 miliarde de euro, ceruta de UE si FMI in schimbul acordarii urmatoarei transe din imprumut.

"Inca dispunem de cateva mijloace pentru a actiona", le-a declarat reporterilor Yannis Stournaras dupa intalnirea cu premierul Antonis Samaras si liderii celorlalte doua partide care sprijina coalitia aflata la guvernare in Grecia. Yannis Stournaras a adaugat ca cei trei lideri au ajuns la un acord privind modalitatea de realizare a reducerii cheltuielilor cu 11,5 miliarde de euro.

Saptamana viitoare, reprezentantii UE, BCE si FMI sosesc in Grecia pentru a analiza noul program economic al guvernului. In functie de raportul acestora, Grecia poate primi in septembrie urmatoarea transa de 31,5 miliarde de euro din pachetul de asistenta financiara.

Evangelos Venizelos si Fotis Kouvelis, liderii celor doua partide care sprijina guvernul lui Samaras au anuntat ca isi vor mobiliza legaturile din Europa pentru a sustine renegocierea planului de austeritate impus de creditorii internationali in schimbul salvarii tarii de la faliment.

"Vom face tot posibilul pentru a imbunatati termenii nefavorabili ai planului si a cere creditorilor o prelungire a perioadei pentru ajustari bugetare", a afirmat recent Venizelos. Acesta a reafirmat ca, din cauza unei recesiuni mai greve decat se anticipa, este nevoie de o prelungire cu trei ani a ajustarii bugetare, pana in 2017 in loc de sfarsitul lui 2014, asa cum se prevede in plan.

Liderul socialistilor PASOK, unul dintre cele trei partide membre ale coalitiei la putere, a declarat ca Grecia nu are aproape nicio sansa sa ajunga sa economiseasca 11,5 miliarde de euro in doi ani, asa cum ii cer creditorii ei, UE si FMI, in prealabil la un nou imprumut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia reducere cheltuieli, #FMI imprumut Grecia, #Grecie economisire acord FMI , #Grecia