"Grecia ar trebui sa se declare in insolventa"

Vineri, 19 Martie 2010, ora 13:00
1192 citiri
"Grecia ar trebui sa se declare in insolventa"

Grecia ar trebui sa accepte sa se declare in stare de insolventa, ceea ce ar putea servi de exemplu pentru alte state slabe, a declarat Thilo Sarrazin, membru in boardul bancii centrale germane Bundesbank, intr-un interviu publicat vineri de o publicatie austriaca, citat de AFP si preluat de NewsIn.

Sarrazin, acuzat in trecut in Germania pentru iesiri xenofobe, este unul din cei sase membri ai conducerii Bundesbank.

Potrivit acestuia, in cazul in care nu este capabila sa-si refinanteze datoriile, Grecia "ar trebui sa faca ce fac toti datornicii, adica sa se declare insolvabila".

"Ar fi cel mai bun exemplu pentru alte state potential slabe" din Europa, a afirmat Sarrazin.

Fara a numi aceste state "potential slabe", el a indicat ca "Olanda, Germania, Austria, Belgia si Luxemburg nu vor avea astfel de probleme, pentru ca avem o altfel de mentalitate".

Sarrazin a mai spus ca situatia actuala a Greciei "nu prezinta in niciun caz vreun pericol imediat pentru (moneda) euro", insa a avertizat ca daca un ajutor financiar de la UE ar fi singura solutie impotriva unei politici fiscale slabe a unora dintre state, ce ajung sa se indatoreze excesiv, "atunci vom avea un risccu consecinte imprevizibile".

El a reamintit ca in trecut state precum Franta, Italia si Spania au incercat sa isi rezolve problema indatorarii prin inflatie, care a urcat semnificativ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#grecia, #insolventa , #Grecia