Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grecia ar putea sa nu mai primeasca fonduri de coeziune

Grecia ar putea sa nu mai primeasca fonduri de coeziune


Grecia risca excluderea din randul tarilor care primesc fonduri de coeziune de la Uniunea Europeana in urmatorul exercitiu bugetar, 2014-2020, si pierderea acesului la 13 miliarde de euro.

Pentru perioada respectiva, UE va aloca in total fonduri structurale de 376 miliarde de euro statelor membre, iar distribuirea acestora va fi decisa la sfarsitul unei perioade cruciale de trei luni in care vor fi purtate negocieri cu autoritatile europene.

Motivul pentru care Grecia ar putea pierde accesul la fonduri europene este ca statul elen pare sa fi ajuns la un PIB pe cap de locuitor reprezentand 90% din media UE, situatie in care nu se mai califica pentru fonduri, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

Grecia, ca toate celelalte state membre, este evaluata in functie de datele financiar-economice obtinute in perioada 2008-2010. Potrivit datelor preliminare, PIB-ul in Grecia s-a situat la 89,6% din media UE in perioada respectiva.

Datele finale vor fi stabilite in septembrie si vor determina daca Grecia pierde o parte fondurile europene care ar sustine cresterea economica a tarii, noteaza publicatia elena.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1103 ori