Grecia ar putea iesi din Schengen - ministru grec

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 09:58
1162 citiri
Grecia ar putea iesi din Schengen - ministru grec

Ministrul pentru protectia cetatenilor, Michalis Chrysochoidis, a declarat marti ca Grecia ar putea fi nevoita sa iasa din Schengen, daca nu ia masurile adecvate pentru a combate imigratia ilegala, scrie Novinite.

Termenul-limita pentru implementarea masurilor expira in iunie, a mai precizat ministrul.

Michalis Chrysochoidis a anuntat luni ca 30 de unitati spitalicesti vor fi create in cadrul unor facilitati militare scoase din uz pana in 2013. Acestea ar urma sa adaposteasca in jur de 30.000 de imigranti ilegali. Pentru acest proiect, Atena va incerca sa absoarba fonduri europene in valoare de 250 de milioane de euro.

Grecia are de mai mult timp probleme cu imigrantii, in special cu cei din Turcia, motiv de critici acerbe din partea partenerilor europeni.

Recent, agentia Frontex a anuntat insa ca numarul imigrantilor care trec din Turcia in Grecia s-a redus de la 2.000 la 500 de persoane pe saptamana in ultimul timp, ca urmare a masurilor luate de autoritatile de la Atena.

La 15 martie, The Wall Street Journal scria ca guvernele Germaniei, Finlandei si Austriei iau in considerare reintroducerea controlului pasapoartelor pentru persoanele care vin din Grecia. Practic, masura ar echivala cu excluderea Greciei din Spatiul Schengen.

#iesire Grecia Schengen, #Grecia Schengen, #imigranti ilegali Grecia , #Grecia