Grecia: Anarhistii revendica atacul asupra sediului Microsoft

Sambata, 30 Iunie 2012, ora 11:02
1361 citiri
Grecia: Anarhistii revendica atacul asupra sediului Microsoft

O organizatie anarhista necunoscuta pana acum a revendicat vineri atacul comis miercuri asupra biroului Microsoft din Atena, cand un camion incarcat cu substante inflamabile, a fortat intrarea in cladire si a fost detonat, cauzand pagube importante.

Gruparea, care se autointituleaza "Atitudine diferita pentru proliferarea terorismului revolutionar", a indicat ca a utilizat 150 de litri de substante inflamabile in cadrul acestui atac, ce a deteriorat parterul cladirii, fara insa sa provoace ranirea vreunei persoane.

"Cladirea Microsoft a fost aleasa ca tinta pentru ca este vorba de una din cele mai puternice companii din domeniul informatic" din lume, a adaugat gruparea in textul postat pe site-ul de stanga www.indymedia.org.

"Orice companie care face parte din complexul tehnico-industrial este o tinta pentru noi", sustine aceasta, indicand ca "anarhia este modul de viata" al membrilor sai.

Potrivit politiei, doi sau trei indivizi necunoscuti cu cagule pe cap, la bordul unei camionete, au fortat miercuri in jurul 03:45 (ora locala; 00:45 GMT) intrarea in biroul Microsoft, inainte de a detona vehiculul, imobilizand doi agenti care asigurau paza cladirii.

Incendiul a distrus intrarea si parterul cladirii Microsoft, situata in Maroussi, o periferie din nordul Atenei. Atacatorii au reusit sa fuga de la locul faptei.

"Am fost norocosi pentru ca nu sunt raniti, iar personalul nostru este intregime viu si nevatamat", declara Microsoft intr-un comunicat.

Atacurile, fara victime in majoritatea cazurilor, impotriva unor obiective diplomatice, servicii publice sau filiale de banci sunt frecvente in Grecia. Politia pune in cauza miscarile extremiste sau anarhiste locale.

Ultimul atac de acest fel a avut loc in aprilie, cand o grupare necunoscuta pana atunci, denumita "Actiunea revolutionara", a revendicat explozia unui dispozitiv incendiar in fata anexei Ministerului Administratiei din Atena, deflagratia provocand pagube materiale substantiale.

#Grecia sediu Microsoft, #atac sediu Microsoft Grecia, #anarhisti sediu Microsoft Grecia , #Grecia