Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grecia a fost retrogradata la statutul de "piata emergenta"

Grecia a fost retrogradata la statutul de "piata emergenta"


Grecia si-a pierdut statutul de "piata dezvoltata" si a fost retrogradata la cel de "piata emergenta" de catre fondul american de investitii Russel Investments, care administreaza active in valoare de 162,9 miliarde de dolari, deoarece tara nu ar mai intruni conditiile macroeconomice si de risc operational pentru statele dezvoltate.

"Este o declaratie importanta... si evident o insulta la adresa Greciei", a afirmat Jerry Webman, economist sef la OppenheimerFunds pentru CNBC, care considera ca impactul acestei decizii va fi mic la nivelul investitorilor.

"(O astfel de decizie - n.r.) conteaza, daca este legata de un indice important, dar daca esti interesat sa afli daca investitia intr-o companie greceasca este sau nu buna, (retrogradarea - n.r.) este irelevanta", a mai adaugat acesta.

Reprezentantii Russell Investments considera ca, desi astfel de reclasificari sunt rare, ele pot avea loc atunci cand o tara nu mai indeplineste criteriile pentru clasificarea de la acel moment.

In ultimele luni, bursa de la Atena a inregistrat o crestere de 32%, dar inca este cu 81% sub nivelul de varf inregistrat in octombrie 2007.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1261 ori