Grecia a depasit ce a fost "mai rau", declara ministrul elen de finante

Sambata, 04 Mai 2013, ora 14:38
1241 citiri
Grecia a depasit ce a fost "mai rau", declara ministrul elen de finante

Ministrul grec de finante, Yannis Stournaras, a declarat, intr-un interviu pentru cotidianul "Frankfurter Allgemeine Zeitung", ca tara sa a trecut peste ce era mai rau, in timp ce Bruxellesul a confirmat revenirea Greciei la crestere economica in 2014, scrie AFP.

"Am depasit ce era mai rau", a declarat Stournaras pentru ziarul german de orientare liberala.

Situatia sociala din Grecia, afectata de criza, este cu siguranta dificila, a admis el, "insa in niciun caz apropiata de o explozie".

Indicatorii bugetari ai Greciei se arata in acest an mai buni decat au prevazut finantatorii internationali, a adaugat demnitarul elen.

"Am reusit mai mult de doua treimi din corectiile bugetare", a afirmat Yannis Stournaras. "Ne putem prezenta cu un rezultat bun", a continuat el.

Important este ca actuala coalitie aflata la putere sa isi poata urma in continuare obiectivele de redresare fiscala pana la viitoarele scadente electorale, din 2016, potrivit ministrului citat.

Comisia Europeana a confirmat vineri ca Grecia va reveni la crestere economica in 2014 si va pune capat unei perioade de sase ani de recesiune, inregistrand o majorare cu 0,6% a Produsului Intern Brut (PIB).

La sfarsitul lui 2012, creditorii internationali ai Atenei au cazut de acord asupra mijloacelor de reducere a datoriei Greciei si au fixat ca obiectiv ca aceasta sa fie diminuata pana in 2020 la 124% din PIB.

Potrivit expertilor chestionati de AFP, cu toate recordurile doborate in materie de somaj, saracie si persoane fara adapost, Grecia se confrunta cu o agravare fara precedent a inegalitatilor sociale, clasa mijlocie si statul-providenta fiind foarte slabite dupa patru ani de austeritate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza economica grecia, #crestere economica Grecia , #Grecia