Germania vrea comasarea transelor pentru Grecia, intr-o plata de 44 miliarde de euro

Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 08:32
1304 citiri
Germania vrea comasarea transelor pentru Grecia, intr-o plata de 44 miliarde de euro

Germania vrea comasarea a trei transe de ajutor pentru Grecia intr-o singura plata de peste 44 de miliarde de euro, potrivit unor surse de la Berlin citate marti de publicatia Bild, relateaza portalul elen Capital.

Un purtator de cuvant al Ministerului german de Finante a refuzat sa comenteze, afirmand ca nu a fost luata inca o decizie referitoare la viitoarele transe de imprumut destinate statului elen.

Potrivit Bild, suma cumulata ar trebui sa includa transa de 31 de miliarde de euro, restanta din trimestrul al doilea, pe care Grecia spera sa o primeasca in curand pentru a evita intrarea in incapacitate de plata, precum si transele de 5 miliarde de euro si 8,3 miliarde de euro care ar trebuit platite in trimestrele trei si patru.

Ministrii de Finante din zona euro au acordat luni Greciei inca doi ani pentru reducerea deficitului bugetar la 2% din PIB, pana in 2016, si s-au angajat sa acopere necesarul de finantare rezultat, insa Germania a negat ca este luata in calcul o extindere a programului financiar pentru statul elen.

Grecia va avea timp pana in 2016 sa coboare deficitul bugetar la 2%, potrivit Eurogroup, fata de termenul anterior 2014. O decizie privind modul in care va fi acoperit necesarul suplimentar de finantare, de pana la 32,6 miliarde de euro, va fi luata saptamana urmatoare si nu este clar, inca, daca FMI va continua sa contribuie, potrivit Bloomberg.

Creditorii internationali ai Greciei au amanat pentru saptamana urmatoare o decizie privind eliberarea urmatoarei transe a imprumuturilor fianciare, dar au recunoscut eforturile statului elen pentru consolidarea finantelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ajutor Grecia Uniunea Europeana, #Grecia deficit bugetar zona euro, #creditori Grecia 2012 , #Grecia