Germania si Olanda: Viitorul Greciei in zona euro nu este inca asigurat

Duminica, 28 Octombrie 2012, ora 14:49
1211 citiri
Germania si Olanda: Viitorul Greciei in zona euro nu este inca asigurat

Germania si Olanda mentin presiunile asupra premierului elen Antonis Samaras, pentru respectarea reformelor convenite, ministrii de Finante din cele doua state avertizand ca viitorul Greciei in zona euro nu este inca asigurat, transmite Bloomberg.

"Nu s-a decis inca. Vrem ca Grecia sa ramana in zona euro, dar are multe de facut", a afirmat ministrul de Finante german Wolfgang Schaeuble intr-un interviu acordat televiziunii ZDF.

Omologul sau olandez Jan Kees de Jager a declarat reporterilor, la Haga, ca Olanda "este impotriva oricarei intarzieri a masurilor pe care Grecia trebuie sa le ia". El a adaugat ca Grecia trebuie sa suporte costul oricarei intarzieri a programului de reforme, care nu trebuie sa conduca la un al treilea plan de sprijin international.

Mesajul celor doi este o reactie la ministrul elen de Finante Yannis Stournaras, care a provocat confuzie miercuri octombrie afirmand in Parlamentul de la Atena ca a obtinut acordul creditorilor internationali pentru prelungirea cu doi ani, pana in 2016, a termenului de aplicare a reformelor.

Comisia Europeana si Banca Centrala Europeana (BCE) au dezmintit ca a avut loc un acord in acest sens, afirmand ca evaluarea Greciei de catre troica creditorilor, din care mai face parte si FMI, nu s-a incheiat.

#Germania Olanda criza Grecia, #grecia zona euro, #reforme Grecia zona euro , #Grecia