Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Germania isi trimite specialistii sa modernizeze Grecia

Germania isi trimite specialistii sa modernizeze Grecia


Berlinul a mobilizat 160 de agenti de finante pregatiti sa ajute la modernizarea administratiei financiare a Atenei, a afirmat Ministerul german de Finante intr-un articol care va aparea luni in revista economica Witschaftswoche.

Functionarii respectivi, toti voluntari, au fost recrutati indeosebi dupa criterii de limba: ei stapanesc engleza si circa zece dintre ei au cunostinte de greaca, a explicat Hans Bernard Beus, secretar de stat din Ministerul german de Finante.

''Grecia se confrunta cu probleme pe care le-a avut si fosta RDG in 1990'', a declarat ministrul pe probleme de finante din executivul landului Renania de Nord-Westfalia, Norbert Walter-Borjans, citat de WiWo.

''Rezervele mari emise de catre germanii din est impotriva celor din vest vor fi si mai mari la greci fata de germani, indeosebi din cauza unor voci disonante venite dinspre Germania'' in legatura cu ajutorul pentru Grecia, a estimat Walter-Borjans.

''Ajutorul pentru Grecia trebuie sa ne duca la posibilitatea de a reactiva agenti de finante aflati la pensie, deoarece ei au o importanta expertiza care trebuie mobilizata'', a estimat ministrul pe probleme de finante din executivul bogatului land Hessen, Thomas Schoefer, de la Uniunea Crestin-Democrata /CDU, conservatoare/, partidul cancelarului Angela Merkel.

Landurile Renania de Nord-Westfalia si Hessen au mobilizat amandoua contingente de functionari pentru Atena.

Trimiterea de functionari europeni in Grecia a fost evocata deja in septembrie trecut de catre comisarul european pentru energie, germanul Gunther Oettinger.

La sfarsitul lunii ianuarie, Germania a alimentat polemica privind plasarea Greciei sub tutela bugetara. Aceasta propunere a ministrului german de finante, Wolfgang Schoeuble, a provocat proteste nu numai in Grecia, ci si in multe tari europene mari, inclusiv Franta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1170 ori