FMI si Grecia continua discutiile pentru programul de salvare

Joi, 09 Februarie 2012, ora 20:55
999 citiri
FMI si Grecia continua discutiile pentru programul de salvare

Reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) si autoritatile Greciei continua discutiile referitoare la detaliile celui de-al doilea program de sustinere financiara, dupa acordul liderilor politici de la Atena privind masurile de austeritate, a anuntat institutia financiara.

"Acordul liderilor politici de la Atena este un pas important, urmatorul este sa continuam discutiile pornind de la aceasta baza", a declarat Gerry Rice, purtator de cuvant al FMI, citat de Reuters.

Liderii politici din Grecia au incheiat acordul privind reformele si masurile de austeritate necesare obtinerii celui de-al doilea program de sustinere financiara de 130 de miliarde de euro cu cateva ore inainte de o reuniune a ministrilor de Finante din zona euro, a anuntat, joi, premierul elen, Lucas Papademos.

"Consultatiile dintre guvern si troika (reprezentantii UE, BCE si FMI) asupra chestiunii ramase nerezolvate s-au incheiat cu succes in aceasta dimineata. Liderii politici au fost de acord cu rezultatul acestor discutii", a spus Papademos.

Ministrul de Finante elen, Evangelos Venizelos, plecase joi la Bruxelles fara un acord complet, dupa discutii pe tot parcursul noptii cu liderii celor trei partide care sustin guvernul de la Atena.

Problema care ramasese nerezolvata se referea la reducerea pensiilor.

#Grecia euro, #acord FMI Grecia, #Grecia datorie externa , #Grecia