FMI: Grecia are nevoie de 2 ani pentru a-si reveni

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 08:36
1313 citiri
FMI: Grecia are nevoie de 2 ani pentru a-si reveni

Directoarea generala a Fondului Monetar International, Christine Lagarde, a afirmat joi ca este "necesar" sa i se acorde Greciei o amanare de doi ani, pana in 2016, pentru a-si reduce deficitul in conformitate cu cerintele formulate de troica finantatorilor internationali (FMI, UE si BCE).

"Greciei ii este necesar un ragaz suplimentar de doi ani pentru ca sa poata face fata programului de insanatosire a finantelor sale", menit sa reduca deficitul bugetar la 2,1% din Produsul Intern Brut in 2014, in comparatie cu 7,3% prevazut pentru acest an, a declarat sefa FMI aflata in capitala Japoniei.

Fondul Monetar International apreciase anterior ca exista "argumente solide" ca sa i se acorde Atenei prelungirea termenului stabilit, insa este pentru prima data cand Christine Lagarde se refera fara echivoc la aceasta amanare de doi ani, solicitata si de guvernul grec.

"In locul unei reduceri frontale si masive (...), uneori este preferabil sa se acorde putin mai mult timp", a precizat directoarea generala a Fondului, la Tokyo, unde are loc reuniunea anuala FMI-Banca Mondiala.AGERPRES/(Alic Mirza)

#FMI economie Grecia, #Christine Lagarde economie Grecia , #Grecia