FMI cere creditorilor Greciei sa accepte mai putini bani

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 18:30
1320 citiri
FMI cere creditorilor Greciei sa accepte mai putini bani

FMI insista ca toti creditorii Greciei sa accepte pierderi mai mari in ceea ce priveste obligatiunile de stat, conform unor surse apropiate situatiei.

Creditorii vor cele 70 de miliarde de euro, bani care provin din obligatiuni de stat, in schimbul titlurilor de valoare deja existente, pentru a preveni o eventuala pierdere de 5 procente, conform acelorasi surse, citate de Bloomberg.

FMI insista ca acesti creditori sa accepte o plata mai mica pentru a reduce raportul dintre datoria Greciei si rata produsului intern al tarii pana la un nivel de 120% pana in 2020, tel stipulat in intelegerea dintre liderii Uniunii Europene din 27 octombrie.

Presedintele Bancii Centrale a Greciei, Apostolos Tamvakakis a declarat actionarilor, in cadrul unei intalniri de la Atena de joi, ca spera ca discutiile despre datoria tarii sa se incheie in curand.

Datoria Greciei va creste pana va ajunge de doua ori mai mare decat economia statului pana anul viitor, daca investitorii nu accepta sa renunte la o parte din suma datorata, a anuntat FMI pe 13 decembrie. FMI si liderii UE incearca sa coboare cat mai mult datoria Greciei pana ajunge la un nivel sustenabil.

Ca parte a celei de-a doua transe a planului de salvare al Greciei, in valoare de 130 miliarde de euro, investitorii ar trebui sa suporte 50% din valoarea nominala a celor 206 miliarde de euro din datorii suverane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia criza datoriilor, #taierea datoriei Greciei, #creditori grecia, #fondul monetar international , #Grecia