Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Reincepe circul?

Europa se razgandeste. Nu vrea sa dea Greciei 2 miliarde de euro

Europa se razgandeste. Nu vrea sa dea Greciei 2 miliarde de euro


Ministrii de finante din zona euro au decis sa amane deblocarea unei transe de 2 miliarde de euro din imprumutul de 86 de miliarde pus la dispozitia Atenei sustinand ca oficialii eleni nu au pus in aplicare toate reformele negociate cu creditorii.

Guvernul Greciei a prezentat recent un raport privind parcurgerea pasilor in implementare a 50 de reforme solicitate de creditorii din zona euro, dar noua legislatie privind executarea silita a debitorilor ramane inca o problema pusa in discutie, anunta revista Market Watch.

Unele puncte fierbinti din programul de reforme pe care Grecia s-a angajat sa il realizeze, cum ar fi supra-impozitarea invatamantului privat sau consolidarea sistemului bancar din tara, au fost bifate cu succes.

Insa, alte cateva chestiuni stringente fac ca oficialii europeni sa priveasca cu neincredere spre Atena. "Nu avem inca un acord pentru eliberarea transei de 2 miliarde de euro", a precizat unul dintre ministrii europeni de Finante.

Grecia are termen pana miercuri, 11 noiembrie, sa ajunga la o intelegere pe tema intarzierii reformelor cu grupul de creditori europeni si cu reprezentantii FMI pentru a primi suma necesara platii salariilor si a unor dotorii scadente pe piata interna.

O noua sedinta a ministrilor din Eurogrup se va organiza vineri pentru a analiza ultimele evolutii din cadrul procesului de negociere dintre creditori si guvernul de la Atena.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2556 ori