Europa se razgandeste. Nu vrea sa dea Greciei 2 miliarde de euro

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 12:02
2783 citiri
Europa se razgandeste. Nu vrea sa dea Greciei 2 miliarde de euro
Foto: Flickr/European Council President

Ministrii de finante din zona euro au decis sa amane deblocarea unei transe de 2 miliarde de euro din imprumutul de 86 de miliarde pus la dispozitia Atenei sustinand ca oficialii eleni nu au pus in aplicare toate reformele negociate cu creditorii.

Guvernul Greciei a prezentat recent un raport privind parcurgerea pasilor in implementare a 50 de reforme solicitate de creditorii din zona euro, dar noua legislatie privind executarea silita a debitorilor ramane inca o problema pusa in discutie, anunta revista Market Watch.

Unele puncte fierbinti din programul de reforme pe care Grecia s-a angajat sa il realizeze, cum ar fi supra-impozitarea invatamantului privat sau consolidarea sistemului bancar din tara, au fost bifate cu succes.

Insa, alte cateva chestiuni stringente fac ca oficialii europeni sa priveasca cu neincredere spre Atena. "Nu avem inca un acord pentru eliberarea transei de 2 miliarde de euro", a precizat unul dintre ministrii europeni de Finante.

Grecia are termen pana miercuri, 11 noiembrie, sa ajunga la o intelegere pe tema intarzierii reformelor cu grupul de creditori europeni si cu reprezentantii FMI pentru a primi suma necesara platii salariilor si a unor dotorii scadente pe piata interna.

O noua sedinta a ministrilor din Eurogrup se va organiza vineri pentru a analiza ultimele evolutii din cadrul procesului de negociere dintre creditori si guvernul de la Atena.

#criza datorii grecia, #reforme Grecia, #imprumut UE Grecia, #negocieri Atena , #Grecia