Economia Greciei ia o gura de aer proaspat cu ajutorul turismului estival

Duminica, 21 Iulie 2013, ora 13:35
3462 citiri
Economia Greciei ia o gura de aer proaspat cu ajutorul turismului estival

Turistii straini se reintorc in insulele insorite ale Greciei si sustin astfel sperantele ca acest sector cheie al economiei grecesti va reusi sa scoata tara din recesiune.

Datele bancii centrale arata ca starea turismului s-a imbunatatit semnificativ in acest an fata de 2012, cand temerile privind o posibila iesire a tarii din zona euro si potentiale tulburari sociale grave au alungat turistii, transmite Reuters.

Astfel, veniturile pe care aceasta industrie le-a adus in luna mai au inregistrat o crestere de 38,5% fata de mai 2012, in timp ce, pentru perioada ianuarie - mai, ele au avut un avans total de 15,5% fata de perioada echivalenta a anului trecut.

In plus, balanta comerciala a inregistrat in mai un usor excedent, datorat banilor adusi din turism si micsorarii diferentei dintre importuri si exporturi.

Turismul elen este responsabil pentru aproximativ 17% din veniturile tarii si concentreaza 20% din totalul angajatilor.

In acest an, oficialii din acest sector prognozeaza o crestere cu 10% a veniturilor aduse de turism Greciei, pana la nivelul a 11 miliarde de euro, si un record de 17 milioane de turisti, cu un milion mai mult decat numarul celor care au vizitat aceasta tara in 2012.

#turism grecia, #iesire criza economica Grecia, #venituri turism Grecia, #turisti Grecia 2013 , #Grecia