Deutsche Bank: Europa nu are nevoie numai de capital, ci de incredere!

Duminica, 16 Octombrie 2011, ora 20:42
3073 citiri
Deutsche Bank: Europa nu are nevoie numai de capital, ci de incredere!

Injectia de capital in sistemul privat nu este suficienta pentru a rezolva problemele financiare ale Europei sau pentru a restabili increderea investitorilor, a declarat Josef Ackermann, seful celei mai mari banci din Germania, Deutsche Bank.

"Plasarea capitalului in sistemul privat nu e sufficient, fiindca oameniii vor avea in continuare o multime de semne de intrebare cu privire la sustenabilitatea datoriei din Grecia, sau cntaminarea altor tari, inclusiv Italia si Spania", a declarat acesta pntru CNBC.

Ackermann a precizat ca s-a intalnire cu multi investitori care sunt ingrijorari de situatia datoriilor din Grecia si vor sa fie siguri de faptul ca aceasta criza elena nu va afecta si alte natiuni.

In opinia acestuia, situatia Greciei este foarte diferita de cea din Irlanda, Portugalia, Spania si Italia.

"Trebuie sa asiguram lumea ca situatia Greciei a fost o exceptie si ca in cazul altor tari, ne-am angajat in serviciul datoriei. Grecia trebuie sa fie vazuta intr-un context diferit", a mai subliniat CEO-ul Deutsche Bank.

De asemenea, acesta sustine mentinerea Greciei in Uniunea Europeana.

Cu toate acestea, Ackermann s-a opus mult timp la cresterea capitalului in bancile europene, subliniind faptul ca bancile s-ar confrunta cu un dezavantaj competitiv.

In plus, acesta se asteapta la mai multe consolidari bancare europene.

"Avem nevoie de o Europa unita care sa poata concura cu SUA, China si alte tari importante.

De aceea, avem nevoie de banci mai mari care sa poata concur cu bancile americane, chineze, dar si cu bancile economiilor emergente.

Dar, inainte de asta trebuie sa tinem departe de noi incertituinile de reglementare, fiscal sau risurile datoiilor suverane.

Avem nevoie e miscari foarte indraznete in Europa si sunt cinvins ca ne apropiem de un pahet cuprinzator care va fi implementat in urmatorii ani", a mai subliniat acesta.

Ackermann a subliniat faptul ca Deutsche Bank este o institutie bancara puternica si nu are probleme de capital.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci europene, #capital, #criza datorii suverane, #criza zona euro, #deutsche bank, #grecia, #investiori , #Grecia