Creditorii nu mai au rabdare cu Grecia

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 18:06
1148 citiri
Creditorii nu mai au rabdare cu Grecia

Grecia ar trebui sa ajunga in urmatoarele zile la un acord la nivel tehnic cu creditorii sai cu privire la masurile structurale pe care Atena trebuie sa le adopte, a declarat luni un purtator de cuvant al executivului UE.

"Suntem in curs de incheiere cu autoritatile grecesti a activitatii tehnice referitoare la ultimele masuri bugetare si structurale pe care se bazeaza acordul. Acest lucru ar urma sa fie posibil, sper, in cateva zile", a spus Simon O'Connor, purtator de cuvant al comisarului european pentru afaceri economice si euro, Olli Rehn, transmite France Presse, citat de Agerpres.

Ministrul grec al finantelor, Yannis Stournaras, a recunoscut, duminica, faptul ca reformele structurale raman un subiect spinos in vederea ajungerii la un acord cu troica UE-FMI-BCE.

La randul sau, premierul grec Antonis Samaras s-a declarat increzator, joi, in legatura cu primirea de catre Atena a urmatoarei transe din ajutor financiar mixt de la UE si FMI, pana cel mai tarziu la finalul lunii noiembrie.

Deblocarea transei in valoare de 31,5 miliarde de euro implica un acord intre guvernul grec si troica UE-FMI-BCE asupra unor reduceri a cheltuielilor bugetare de 13,5 miliarde de euro, dintre care 9 miliarde de euro anul viitor, mai mentioneaza AFP.

#grecia creditori, #Grecia acord tehnic, #Grecia creditori acord tehnic , #Grecia